Újabb petíció

Ahogyan arról már korábban is írtunk, a BTS lett Dél-Korea elnökének az ifjúságért és a kultúráért felelős megbízottja, a csapat fogja képviselni az országot az ENSZ 75. közgyűlésén is. Ezen felbuzdulva a rajongók újfent azt követelik, hogy töröljék el a srácok sorkatonai kötelezettségét.

A mostani petíció is arra hivatkozik, hogy a BTS tagjainak akkora szerepe van Korea világszintű hírnevének kialakításában és az ország megítélésének javításában, hogy nem szabadna őket elvonni a társadalmi tevékenységeiktől.

A z új petíció július 16 óta elérhető, eddig 13.000 ember írta alá.

A rajongók arra is hivatkoznak, hogy a csapatnak jelenleg is 4 dala van a BIllboard listákon, amelyben a legújabb, Permission to dance nincs is benne még. A koreai döntéshozók azonban jelenleg csak arra hajlandóak, hogy engedélyezzék a srácok bevonulási időpontjainak csúsztatását. A rajongók szerint azonban ez igazságtalan, hiszen sokszor kimagasló eredményeket elért sportolókat is mentesítenek a katonai szolgálat alól, beleértve – csapatsport esetében – azokat a csapattagokat is, akik csak a cserepadon ültek.

A jelenlegi szabályozás szerint azonban minden koreai férfinak kötelező 18 – 22 hónapos katonai szolgálatát letöltenie és csak nemzetközi sikereket elért sportolók, klasszikus hangszeren játszó zenészek és férfi balett táncosok mentesülnek a kötelezettség alól, az országuk hírnevének öregbítése miatt.

Tavaly decemberben annyi módosítás történt, hogy beemeltek egy kitételt a jogszabályba, amely szerint a pop-kultúra képviselői, mint pl. a BTS tagjai, 30 éves korukig kitolhatják a katonai szolgálat megkezdését, de teljes mentességet nem kaphatnak.

A BTS tagjai sosem kérelmezték a mentességüket, egy tavaly novemberi sajtótájékoztatón azt mondták, hogy mindenben követni fogják az érvényes szabályozást és amikor kell, büszkén fognak bevonulni, nemzetük szolgálatára.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: