You Raise Me Up – Teaser videók

A You Raise Me up dráma és vígjáték különleges egyvelege lesz majd. A főszereplő, Do Yong Shik (Yoon Shi Yoon), egy harmincas éveiben járó férfi, aki impotenciával küzd. Végső elkeseredésében orvoshoz fordul, aki pedig – a véletlen furcsa játéka – nem más, mint Lee Ru Da (Hani), az első szerelme.

Az első videó egy Koreában jól ismert reklámvideó paródiája és szójátékokra épül (amiket igen nehéz lesz magyarul visszaadni). Egy autót látunk a képsorokon, drámai zenei aláfestéssel. Egy divatos öltönybe öltözött férfi, Do Yong Shik, ül a hátsó ülésen és azt kiáltja a sofőrnek: „Állj!” (a koreai szó, amit használ, egyrészt azt jelenti, hogy állj, stop, azonban a második jelentése teljesen más, azt jelenti, hogy „felemelni, valamit felállítani”). A sofőr erre azt mondja, „oké”, de nem áll meg, az autó halad tovább, Do Yong Shik pedig egyre idegesebb. Végül a sofőr hátra fordul hozzá és itt derül ki, hogy a sofőr nem más, mint Lee Ru Da és csak annyit mond: „Mindjárt megállunk/felállítjuk. Maradjon csendben, mindjárt ott vagyunk.”

A második videó Do Yong Shik romokban heverő életét mutatja be. Hatszor bukott már meg a közszolgálati vizsgán, nincs se állása, se autója, se barátnője. Régi rossz nadrágban és papucsban, lógó fejjel bandukol az utcán, és meglátja Lee Ru Da-t és a barátját, akik előkelő, márkás ruhákban vannak, a nő kezében virágcsokor és mellettük egy gyönyörű autó. Do Yong Shik egyetlen vigasza, hogy legalább a testi egészségét sikerült megőriznie, azonban amikor hazaér és kicsit kettesben szeretne lenni saját magával (…), kiderül, hogy már az impotencia is a spájzban van…

A harmadik videó Do Yong Shik és Lee Ru Da közös múltját mutatja be. Habár mindkettejüknek a másik volt az első nagy szerelem, mégis szakítanak, mert Lee Ru Da külföldre (USA) megy tanulni. Könnyek között azt mondja: „Majd írok, ha megérkeztem Amerikába. Nehogy e-mail címet válts.” Do Yong Shik erre, vigasztalólag, annyit mond: „Persze. Írj mindenképpen.”

Évekkel később a nagy szerelmük már csak régi szép emlék. Lee Ru Da, akiből urológus lett, néha azért még gondol az első szerelmére és arra, hogy vajon mi lett vele. A mostani barátja, Do Ji Hyuk, egy önelégült alak, akit mindig direkt azzal idegesít, hogy az első szerelméről áradozik. Amikor arra gondol, hogy az első szerelme biztos mennyivel tökéletesebb férfi lett, mint a barátja, újra pillangókat érez a hasában és ez olyasmi, amit a jelenlegi barátja képtelen kiváltani belőle.

De ez az álom hamar szertefoszlik, amikor meglátja Do Yong Shik nevét a klinikája beteglistáján, aki épp az impotenciáját jött kivizsgáltatni. Megvizsgálja és Do Yong Shik már éppen a nadrágját igyekszik, kisebb nehézségek árán, felhúzni, amikor Du Ra megkérdezi tőle: „Te vagy az, Yong Shik?”

A sorozat 8 részes, mind a 8 részt egyben, augusztus 31-én tesznek majd közzé, utána igyekszem gyorsan lefordítani majd.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: