A Gentleman’s Dignity

Az egyik legkedvesebb sorozatom. Sok évvel ezelőtt láttam először és rengeteg sorozatot láttam már azóta, de a Gentleman’s Dignity mindig a TOP 5-ben tudott maradni nálam.

A Gentleman’s Dignity 4 férfi története, akik most a 40-es éveikben járnak és 18 éves koruk óta legjobb és elválaszthatatlan barátok. Számomra külön erőssége volt – bár magam is rajongok a kifejezetten jóképű koreai színészekért -, hogy 4 átlagosnak mondható külsejű férfi volt a főszereplő.

Egyikük egy mérnöki irodát vezet, igazi playboy, sosem tud egy nő mellett megállapodni, a hűség sem különösebben erénye. Az autója a mindene. Memóriazavarai vannak, stresszhelyzetekben az agya leblokkol mindent és nem emlékszik semmire, így minden nap a zsebében van egy hangrögzítős toll.
Véletlenül találkozik egy tanárnővel, aki – életében szinte először – komolyan érdekelni kezdi, de a nő tudomást sem vesz a létezéséről, bármennyire is töri magát érte.

A tanárnő ugyanis évek óta az építészünk egyik legjobb barátjába és üzlettársába szerelmes, reménytelenül. Az üzlettárs műszaki ellenőr és hobbi baseball játékos, ugyanúgy, mint a tanárnő, innen az ismeretség is. Ő azonban a tanánő lakótársát szemelte ki magának és csak akkor derül ki, hogy a tanárnő szerelmes belé, amikor már ők együtt járnak.

A csapat tagja még egy egy ügyvéd, aki évekkel ezelőtt elveszítette a feleségét. A műszaki ellenőr pasas fiatal (huszonéves) húga egészen kiskora óta szerelmes belé, ezt sosem titkolta vagy rejtette véka alá. Az ügyédnek sem lenne a kapcsolat ellenére, ugyanakkor évek óta ellenáll, egyrészt a korkülönbség miatt, másrészt pedig azért, mert félti a barátságát a lány bátyjával, semmilyen módon nem akarja négyük egységét kockáztatni, még akkor sem, ha ezzel le kell mondania a lány szerelméről.

A negyedik férfi egy bár tulajdonosa és évekkel ezelőtt feleségül vett egy nálánál idősebb, de nagyon gazdag nőt, aki mellett folyamatosan flörtöl, szinte minden szembe jövő nővel. Ezzel veszélybe is sodorja a házasságát, pedig valójában tényleg szereti a feleségét, aki ráadásul a kor és vagyonbeli különbség miatt egyébként is hajlamos arra, hogy paranoiás legyen, ha a férjéről van szó.

A történet közepén pedig besétál a képbe egy fiatalember, aki kiemeltem fontos szereplő az én szememben. Ugyanis a srác, aki alakítja, az első nagy “szerelmeim” egyike, a CNBlue zenekar gitárosa, Lee Jonghyun. Nagyon kevés akkora kedvencem volt a Koreával töltött éveim alatt, mint ő, bármibe fogott, bármit csinált, én követtem és szerettem és követném még a mai napig, ha pár éve egy szerencsétlen eseménysor nem hozza úgy, hogy visszavonuljon a showbiznis világából.

Szerepe szerint egy Amerikából Koreába visszatérő fiatalembert alakít, aki azt állítja, hogy a négy férfi közül valamelyikük az édesapja.

A Gentleman’s Dignity elmesélhetetlen. Nem lehet úgy elmesélni, hogy akár töredékét is visszaadjuk annak a csodának, ami ez a sorozat. Nem is annyira a történet a lényeg, az alapján bármelyik dráma lehetne, nem attól lesz különleges. A karakterek teszik tökéletessé, az emberi kapcsolatok, amelyeket bemutat, a humora, amely páratlan. Senkinek, ismétlem senkinek sem szabad kihagynia, aki szereti a koreai sorozatokat.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: