Girls’ Generation 1979

A sorozat az 1970-es évek Koreájában játszódik, pár középiskolás diák történetén keresztül ismerhetjük meg ezt az 50 évvel ezelőtti vidéki világot. A főszereplőnk a legtipikusabb tini problémákkal küszködik, szerelmes, de nem abba, aki őt szeretné, viszont, akit ő szeretne, az senkiről sem vesz tudomást. Nem is lenne ezzel gond, egészen addig, míg a vidéki kisvárosba meg nem érkezik egy szöuli diáklány, akinek az édesapja egy professzor és nem csak a kimagasló tanulmányi eredményével hívja fel magára a figyelmet, hanem finom szépségével is. A fiúk szinte szó szerint a csodájára járnak, mindenki próbál a kegyeiben járni, őt azonban egyetlen ember érdekli, egy vidéki tanulatlan fiatalember, aki a helyi patikában takarít és problémás múltja miatt állandóan verekedésekbe keveredik.

A két főszereplő lány között egy érdekes kapcsolat alakul ki, amennyire utálják sokszor egymást, annyira képesek is egymás mellé állni, amikor tényleg fontos és amikor tényleg baj van.

Nagyon érdekes világot tár fel a sorozat. A vidéki Korea eleve gyökeresen különbözik a fővárosi Koreától és mindezt még 50 évvel ezelőttre visszarepítjük. Különleges családok, különleges emberi kapcsolat tárulnak fel előttünk. Nekem nagy kedvencem volt az okos, jómódú lány és a szegény, tanulatlan srác szerelme, az egyik legszebben, legérzékletesebben felvázolt kapcsolat, amit láttam. Persze, engem könnyű lenne elfogultsággal vádolni ebben az esetben, mivel a CNBlue gitárosa, Lee Jong Hyun játszotta a fentebb említett karaktert, akiről átlagosan 1000-1500 kép van elmentve a telefonomon, de azt gondolom, hogy legobjektívebb hozzáállásommal nézve is kiemelkedő volt kettejük szála.

Ennek a sorozatnak hatalmas erőssége a hangulat, amelyet képes bemutatni és átadni. Szerintem valamiféle szűrővel vették fel a részeket, mert minden picit olyan narancssárgás volt, de nem zavaróan, nem irritálóan, hanem csak felfestettek vele egy hangulatot, az operatőr egyébként is kiváló munkát végzett, megtűzdelték a 60-as évek dalaival és tökéletes lett. Sajnos talán a témája miatt, rétegsorozattá vált Koreában (és szerintem nálunk is), bár tény, hogy nem is való mindenkinek, de aki egyszer ráérez, aki egyszer beleszeret, annak mindig a kedvencei között lesz.

Feliratok elérhetőek az Ázsia Ékkövein, online nézési lehetőségről sajnos nem tudok, talán a Sorozatbarát oldalán érdemes keresni.

Ajánlom mindenkinek, hogy fogjon bele, próbálja meg, adjon neki egy esélyt, ha szereti a régi idők hangulatát, akkor ezt a sorozatot is szeretni fogja. 🙂

Lee Jong-Hyun ❤

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: