IU – Through the night

“Ahogy telnek az évek, minden évvel változom én magam is.” – mondta IU. “Más ember voltam 18 évesen, 23 évesen és ma sem ugyanaz vagyok, aki például egy évvel ezelőtt voltam.”
IU még nagyon sokáig szeretne a színpadon állni és bízik benne, hogy olyan dalokat tud írni, készíteni, amelyek évek múltán is magukon hordozzák az adott életszakaszának lenyomatait, mintegy naplóként tekint rájuk, amelyeket visszahallgatva újraélheti azokat a periódusokat az életéből, amelyekről a dalok szólnak.

“Amikor a rajongók a Palette c. dalt hallgatják, remélem az akkor éppen rövid hajú, 25 éves IU-t látják majd maguk előtt.” – mondta. “Bízom benne, hogy a dalaimon keresztül mindig vissza tudnak majd a korábbi éveimre, az életem korábbi állomásaira emlékezni.”

Yoo Jaesuk, akinek IU ezeket mesélte, hozzátette, hogy van egy dal, ami még a többi közül is messze kiemelkedik, a Through the night, amely 2017-ben jelent meg és szerinte ez a dal a legjobb bizonyítéka IU kimagasló dalszövegírói képességeinek.

IU akkor írta ezt a dalt, amikor egy álmatlan éjszakán egy olyan emberre emlékezett, akit valamikor nagyon szeretett. “Azon gondolkodtam, hogy hogyan fejezhetem ki az érzéseimet legőszintébben valakinek, akit szeretek?” Mivel IU régóta köztudottan krónikus álmatlanságban szenved, úgy gondolta, hogy a legjobb és legszebb vallomás részéről az lehet, ha valakinek jó éjszakát, zavartalan álmokat kíván.

Az álmatlanság, az insomnia egy szörnyű betegség, ami sokszor nagyon megviselte IU-t, aki az álmatlan éjszakáin gyakran kereste fel, akár üzenetben, akár személyesen is a legközelebbi ismerőseit. Azonban ők, egy idő után, szinte mindig elaludtak és továbbra is a magány maradt IU egyetlen társa a virrasztásban. Sokszor nehezen tudta az ilyen helyzeteket kezelni, indokolatlanul mérges lett azokra, akik SMS küldés közben elaludtak, úgy érezte, cserben hagyták.

“Irigyeltem azokat az embereket, akik gond nélkül el tudnak aludni” – mondja IU. “De később rájöttem, hogy ha igazán szeretek valakit, akkor bármi történjék is, örülnöm kell annak, ha legalább ő jól tud aludni.”

.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: