Yoo Ah In interjú – fókuszban a Hellbound szektavezére

Miután 2004-ben tiniszínészként debütált, Yoo Ah-in minden egyes szerepével egyre jobban lenyűgözte a közönséget. Yeon Sang-ho rendező új Netflix-sorozatában, a “Hellbound”-ban, amelyet november 19-én mutattak be, ismét bizonyított, és tökéletesen alakította egy szekta-szerű szervezet karizmatikus vezetőjét.

“A karakterrel kapcsolatban volt már néhány konkrét adat: szektavezér, fiatal korában történt vele valami, ami meghatározta az életét és egy nagyon titokzatos személy. És ezeket a szempontokat figyelembe véve a rendezővel eszmét cseréltünk és átbeszéltük a karaktert részleteiben is.” – mondta Yoo Ah In a The Korea Timesnak adott pénteki interjúban.

“A karakterem felépítésének fontos része az volt, hogy nem akartam úgy ábrázolni, ahogyan általában a szektavezéreket szokták. Úgy gondoltam, ennek a karakternek egyedinek és megközelíthetetlennek kell lennie.”

A Yeon és Choi Gyu-seok webképregény-sorozata képezi a sorozat alapját. A sorozat egy kitalált társadalomban játszódik, ahol néhány embernek egy jelenés megmondja a halála pontos idejét, majd a pokolt démoni teremtményei eljönnek értük a megadott dátumon. A káosz közepette az Új Igazságnak nevezett vallási csoport az isteni igazságszolgáltatás hirdetésével egyre nagyobb hatalomra tesz szert, míg létezik egy csoport, amely az Új Igazság által hirdetett hitrendszerrel próbál szembemenni.

Yoo Ah In játssza az Új Igazság alapítóját és vezetőjét, Jeong Jin-soo-t, aki azt állítja, hogy akiket az elítélésre kiválasztottak, azok bűnösök. Isteni igazolást és okokat kínál a megmagyarázhatatlan természetfeletti jelenség magyarázataként a félelem és tömeghisztéria által sanyargatott emberek számára.

A színész hozzátette, hogy sokat tanulmányozott valódi, való életbeli szektavezéreket. “Amikor láttam a tényleges kultuszvezetőkről készült videókat és hangfelvételeket, egyiküknek sem volt olyan jellemzője, mint amilyennek általában gondoltuk volna őket” – mondta.

“Finomak és halkan beszélnek, ami vonzza a közönséget. És úgy gondoltam, hogy ez összhangban van Jeong Jin-soo karakterével.”

A történet összetettségével kapcsolatos visszajelzések ellenére Yoo azt mondta, nem érzi annyira bonyolultnak a sorozat mögött meghúzódó koncepciót.

„Úgy gondolom, hogy a pokol és a mennyország fogalma mindig is népszerű téma lesz” – mondta. “Nem tartottam bonyolultnak ezt a sorozatot, mert olyan dolgokkal foglalkozik, amelyek a mindennapi életben is körbevesznek minket.”

A színész megjegyezte, hogy a természetfeletti horrorelemek mögött a sorozat mögöttes üzenete nagyon fontos társadalmunk számára. “A történet kitalált része, mint a démoni lények és az angyalok rendeletei, irreálissá és brutálissá tehetik a történetet… de ha egy kicsit más szemszögből nézzük, nem sokban különbözik attól, ami a világban zajlik.” – mondta. “A sorozat nagyon súlyos kérdéseket feszeget szórakoztató elemeken és tömör üzeneteken keresztül.”

A színész világszerte dicséretet kapott Jeong Jin-soo alakításáért. Azt válaszolta, hogy ez vegyes érzelmeket keltett benne. “Nagyon örülök (a dicséreteknek), de ez egyre többet vesz ki belőlem. A színészet egyre nehezebbé válik számomra. Ahogy egyre többen dicsérik a színészi játékomat, egyre nagyobb nyomást érzek, érzem, hogy magasabb követelményeknek kell megfelelnem” – mondta.

“De a fontos dolog, amit mindig igyekszem észben tartani, az az, hogy csak egy már kidolgozott karaktert adok át. Szóval igyekszem minél jobban megérteni, és a lehető legközelebb kerülni az adott karakterhez.”

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: