Lánycsapatok, Észak-Koreából

Kim Keum Hyuk, aki Észak-Koreából szökött át délre, a Channel A, Now on my way to you c. műsorában beszélt arról a hétvégén, hogy Észak-Koreában is léteznek zenés-táncos lánycsapatok.
„Tudom, hogy meglepően hangzik, de nálunk is vannak olyan fellépések, mint amilyeneket itt pl. a Girls’ Generation csinál. 8-9 tagú lánycsapatok, rövidnadrágokban, lépnek fel a színpadon.

Azt is próbálta elmagyarázni, hogy mi a célja az északi hatalomnak azzal, hogy engedélyezi ezen lánycsapatok működését: „Az északi vezetés teljesen el akarja nyomni az országban a déli popkultúra hatását. Csak tavaly közel 10.000 diákról derült ki, hogy hallgat déli együtteseket. Ezért, míg egyúttal próbálják a déli befolyást minimalizálni és szankcionálni, meg akarják mutatni, hogy ők is képesek ugyanazt megcsinálni és az ilyen együttesekkel próbálják a fiatalokat eltéríteni a déli együttesektől.„

Hozzátette: „De természetesen itt kemény határok vannak szabva. Minden lánycsapat minden tagjának ugyanaz a rövid frizurája van. Ebből nem engednek. És minden dalszöveg az uralkodó párt dicsőítéséről szól.”

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: