Az első plus-size modell a Maxim Korea címlapján

Ssun Biki az első olyan plus-size modell, akinek sikerült az, ami rajta kívül senki másnak, címlapra került Dél-Koreában.

A Maxim egy olyan magazincsalád, amely világszerte ismert arról, hogy a legszebb nőket választja csak a címlapjaira. Eredetileg 1997-ben indult a lap útjára, az Egyesült Királyságban, ahol hamar vezető nemzetközi férfimagazinné vált, azóta már 22 országban működik folyamatosan.

Koreában 20 éve van jelen, Maxim Korea néven. Ez idő alatt Korea legszebb és legbefolyásosabb női szerepeltek már a címlapján. Most pedig azzal került a lap a figyelem középpontjába, hogy be merte vállalni azt, ami Koreában – ahol a vékonyság (vagy inkább már nevezhetjük akár soványságnak is) mindennél fontosabb – igencsak bátor cselekedet: egy plus-size modellt tettek a címlapra.

A magazin nemes egyszerűséggel nem is plus-size, hanem natural-size, azaz természetes-méret jelzővel illeti a modellt, szembemenve ezzel a Koreában arról kialakult képpel, hogy egy modellnek hogyan kell kinéznie.

A lap indított egy versenyt natural-size méretekkel rendelkező modellek számára, amelynek fődíja, a címlapfotó mellett, 10 millió won (kb. 8680 dollár) volt. Az egyetlen kitétel az volt, hogy csak olyan nők indulhatnak, akiknek a mérete min. 66-os vagy afeletti (koreai számozás szerint, ez az USA-ban pl a large, azaz nagy méretnek felel meg).

Nem volt kitétel maximális súlyra, magasságra, korra vonatkozóan sem, illetve a korábbi, modell szakmában szerzett tapasztalat sem volt elvárás. Végül 23 döntősre szűkítették le a mezőnyt és június 30-án volt a döntő napja.

Ssun Biki-t választották nyertesnek, így 20 éves koreai működése után, Ő lett a Maxim Korea első plus-size modellje. A nyertes azt mondta, hogy örül és nagyon hálás a lehetőségért, hogy valaki olyan, mint ő, aki nem vékony, is lehetőséget kapott arra, hogy megmutathassa magát és büszkén vállalhassa a testét.

A képei állítólag országszerte rengeteget pozitív visszajelzést kaptak a lap megjelenése után, olyannyira, hogy a Maxim Korea szerkesztői azt nyilatkozták, hogy számítottak rá, hogy sikeres lesz az újítás, de arra semmiképpen sem, hogy ennyire.

Egy fecske természetesen nem csinál nyarat, de hatalmas előrelépés, hogy Koreában ilyen egyáltalán megtörténhetett, azt hiszem, ezzel mindenki egyet tud érteni, aki ismeri a koreai szépségipar elképesztő elvárásait, ahol egy You’re beautiful-beli Park Shin Hye kövérnek számít, ott nem kis ugrás az ilyen címlap.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: