Az idősek a reptéren vészelik át a nyári forróságot

Július 22, 11:50: kb. 10 nyugdíjas érkezik vonattal az Incheon Nemzetközi Repülőtér 1. Termináljára, tréningruhában, tornacipőben.
Mrs. Park (80), aki egy rózsaszín virágmintás pólóban érkezett, azt mondja: “Most először jöttem ki ide. Egy barátom mesélte, hogy itt nagyon kellemes az idő, nincs meleg. Már megkaptam az oltásaimat, így kijöttem ide, mivel a falumban az idősek otthona és a művelődési házak, ahova be lehetne húzódni a hőség elől, zárva vannak.”

Ugyanezen a napon, délután 2 óra körül már közel 120 idős ember ült a reptér 1. Termináljának földszintjén a padokon. Egyiküknél sem volt sem bőrönd, sem utazótáska. Egy idős pár tagjai egymás vállát és lábát masszírozták épp, míg mellettük két hölgy, épp elővette a kis hátizsákjából a rágcsálnivalót és a kávét. Van, akik cipőjüket levetve a földön fekszenek és sziesztáznak, de vannak, akik 4 széket is elfoglalva a székeken dőlnek le pihenni.
Koo Ja Yong (83), aki Incheon-ban elmondta, hogy “Mivel a repülőtér légkondicionált, így nagyon kellemes itt az idő és kényelmesen, minden – a mosdó is – elérhető közelségben van. Elhívtam Seongnam-ban, és Gyeonggi tartományban élő barátaimat is, hogy töltsük itt a délelőttöt közösen, aztán olyan délután 3 körül hazamegyek.”

Incheon reptér akkor lett az idősek új kedvenc találkozási helye, amikor a világjárvány miatt jelentősen megcsappant az utasok száma. A főváros vonzáskörzetében élők metróval járnak ki a reptérre hűsölni. Mr. Nam (75), aki délelőtt 10 körül érkezik általában a reptérre a következőket mesélte: “Egy ilyen forró napon otthon egész nap bekapcsolva kellene hagynom a klímát. Így inkább kijövök a reptérre. Mivel gyakran járok ide, már új, “reptéri barátságokat” is kötöttem más korombeliekkel.” Choi Young Sook, aki a 80-as éveiben jár, hozzátette: “Régebben a lakásomhoz közeli bevásárlóközpontba jártam, amikor meleg volt, de ott nincsenek padok. Ezen a nyáron most töltöm ötödször a napomat a reptéren.”

A 66 éves Mrs. Kim is sűrűn jár a férjével a reptérre, itt szoktak leülni újságot olvasni. Aggódni nem aggódnak, a Covid oltást felvették. “Tavaly sokan nem mertek kijönni a járvány miatt, de idén már háromszor annyi idős ember hűsöli itt át a nyarat.”

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: