Minden, amit Cha Eun Woo-ról tudni lehet

ALAPADATOK

 • Születési név: Lee Dong Min
 • Színpadi név: Cha Eun Woo
 • Születési idő: 1997. 03. 30.
 • Születési hely: Gunpo, Dél-Korea
 • Csillagjegy: Kos
 • Magasság: 183 cm
 • Vércsoport: B
 • Együttes: Astro
 • Ügynökség: Fantagio
 • Fandom név: Aroha
 • Hangszerek: gitár, hegedű, zongora
 • Kedvenc szín: kék
 • Kedvenc ital: banán juice
 • Instagram oldal: @eunwo.o_c

GYEREKKOR ÉS ISKOLÁK

Cha Eun Woo a Gunpo-beli Suri Middle és Suri High School-ba járt, gyakornok évei alatt pedig a Hanlin Arts School, művészeti iskola vette át. Itt is fejezte be középiskolai tanulmányait 2016-ban.

Jelenleg a Sungkyunkwan egyetem hallgatója, előadóművészet szakirányon.

Chae Eun Woo azt mesélte a gyermekkoráról, hogy az emberek, bárhova is ment mindenütt körberajongták a szépsége miatt, így az anyukája mindig azt mondta neki, hogy ez igaz, de sok-sok nála még sokkal gyermek van a világon és hogy ő valójában csak egy a sok közül, mindezt azért, hogy ne legyen belőle majd egy beképzelt, arrogáns felnőtt, aki jobbnak tartja magát másoknál.

Általános iskolai évei alatt mind az iskolai foci és az iskolai kosárlabda csapatnak is ő volt a kapitánya. Sokszor elmondta később, hogy nagyon szorgalmas diák volt, a gyakornokká válása előtt csak 3 dolog érdekelte: a könyvek, a foci és a kosárlabda.

Az ázsiai turnéja során 2019-ben, Manila-ban elmesélte a rajongóinak, hogy első osztályosként 6 hónapig a Fülöp-szigeteken élt, hogy angolul tanuljon.

A legmagasabb iskolai versenyen elért eredménye egy 3. hely volt. A többiek elmondása szerint mindig népszerű volt a lányoknál a bájos arca miatt és amikor vizsgákra készült, az érte rajongó lányok gyakran hagytak neki csokit a padjában, hogy legyen ereje készülni, tanulni.

Az édesapja mindig nagyon szigorú volt vele és megígértette vele, hogy nem randizik senkivel addig, míg egyetemre nem kezd járni, hogy semmi ne vonja el a figyelmét a tanulástól. Állítása szerint ezt az ígéretét – egy pici hibával – be is tartotta. Gimnazista korában randizni hívta az egyik osztálytársát és párszor találkoztak is, de nem lett belőle komoly kapcsolat végül. Pedig már a középiskolában is olyan népszerű volt a lányok körében, hogy sokszor a hátsó ajtón osont be órákra és az épületbe, mert a főbejárat előtt gyülekeztek a lányok, csoportosan, akik látni szerették volna. Azt mondta, főképpen azért kerülte el az érte rajongó lányokat, hogy ne legyen nagy a kísértés és be tudja tartani az édesapjának tett ígéretét.

DEBÜTÁLÁS ELŐTTI – GYAKORNOKI ÉVEI

14-15 éves volt, amikor felfigyelt rá a Fantagio Entertainment egyik embere, egy iskolai fesztiválon. A fellépés után sokáig nem jött ki az épületből, de a megfigyelő órákat várt rá, hogy beszélni tudjon vele.

Először visszautasította az ajánlatot. A tervei szerint vagy tanár, vagy ügyvéd, esetleg orvos szeretett volna lenni. De a megfigyelő, aki kiszúrta, nem hagyta ennyiben a dolgot és addig hívogatta, amíg végül el nem ment egy meghallgatásra. Később egy műsorban elmondta, hogy egy iskolai tanára győzte meg végül, aki azt mondta neki, hogy tökéletes idol lenne belőle és azt javasolta, hogy adjon egy esélyt magának azzal, hogy részt vesz egy meghallgatáson. Cha Eun Woo minden alkalommal el is mondja, hogy örökre hálás is lesz ennek a tanárnak.

Elmondása szerint a tánc ment neki a legnehezebben a gyakornoki évei alatt és ma is úgy gondolja, hogy ő a leggyengébb táncos az Astro tagjai közül. Gyakornok korában ezért sokan eléggé mostohán bántak vele, lenézték, kinézték és sok szidást kapott. Sokan azt mondták neki, hogy sajnos – mivel nincsenek meg a megfelelő képességei – kárba fog veszni a szépsége is, mert ez így kevés lesz. Sok nehéz pillanata volt emiatt, sok átsírt nap után azonban úgy döntött, hogy nem adja fel, halad tovább az úton, bármi áron. Próbák után még hosszú órákig gyakorolt, és a barátai támogatásával drasztikus fejlődésen ment át.

A DEBÜTÁLÁSA ÉS VARIETY SHOW SZEREPLÉSEI

2016. 02. 13-án debütált az Astro-val. Augusztusban már szerepelt egy hálaadási variety show különkiadásban, a Replies that make us flutter-ben és szeptemberben feltűnt a Boomshakalaka nevű tv műsorban, ahol a vendégek a tánctudásukat mérhetik össze. Később műsorvezetőként tűnt fel a Show! Musci Core c. zenés showműsorban, Kim Sae Ron és Lee Soo Min mellett, ennek a műsornak egészen 2018-ig házigazdája is maradt.

Vendégként részt vett a Law of Jungle: New Caledonia c. műsorban is 2016-ban.

2019-ben volt az első önálló ázsiai fan-meeting turnéja, melynek a neve “JUST ONE 10 MINUTES” volt. Ezt a nevet az ügynöksége találta ki, mert állítólag mindösszesen csak egy 10 perc kell ahhoz, hogy bárkit el tudjon varázsolni.

2020 januárjában tagja lett a Handsome Tigers tv show-nak. Seo Hang Joon kiváló kosárlabdás képességei miatt méltatta és kiemelte, hogy mennyire gyorsan tanul. Eun Woo el is mondta a műsorban, hogy bár szívesen és sokat tanult, de a sportok álltak mindig a legközelebb a szívéhez.

2020 áprilisában állandó tagja lett a Master in the House c. műsornak. Számos alkalommal beszélt később arról, hogy mennyire élvezte a többiek társaságát ebben a műsorban és mekkora biztonságot kapott, a nála már tapasztaltabb és idősebb társaitól. Amikor bekerült a műsorba, legfiatalabb tagként, az SBS riporterei az egekig magasztalták és a tiszta és gyönyörű énekhangját, amikor az első élő rádióműsorban énekelt. A műsor minden szereplője elismerően nyilatkozott a képességeit illetően és azt mondták, igen nagy benne a versenyszellem. A forgatás során minden kihívást könnyűszerrel vett.

Az egyik részben egy Ciipher nevű, debütálás előtt álló csapat volt a vendég és Eun Woo nagyon bátorította őket. Elmondta nekik, hogy miképpen tudnak még javítani a koreográfiáikon és megnyugtatta őket, hogy teljesen természetes az, hogy a debütálás előtt idegesek és izgulnak, ezeken ő maga is keresztülment.

Eun Woo végül 2021 júniusában hagyta ott a műsort, az utolsó közös forgatáson nagyon elérzékenyült és elmondta, hogy nem szívesen hagyja ott ezt a jól összeszokott csapatot, de a Decibel c. film forgatására kell koncentrálnia.

Számos más műsorban is megjelent még vendégként: Happy Together, Hello Councelor, Knowing Brothers, Let’s Eat Dinner Together és az Amazing Saturday.

Eun Woo-nak van egy bátjya, Lee Dong Hwi, aki Kínában tanul. A Hello Councelor c. műsorban volt vendég, amikor mesélt arról, hogy mennyire fontos szerepe van az életében a bátyjának és hogy nagyon várja, hogy újra többet tudjon találkozni vele. Az Astro többi tagjai egyébként, egy másik alkalommal, azt mondták, hogy Dong Hwi kinézet tekintetében még előnyösebb adottságokkal rendelkezik, mint az öccse!

Elérhető pár VLive és YouTube videója is “Just one 10 minutes” néven, amit a rajongóknak készített. Maga az Astro zenekar is egyébként számos színfalak, forgatások mögé betekintést engedő videót szokott készíteni és közzétenni.

Az Astro egyébként számos sportsikert is magáénak tudhat, az Idol Start Athletics Championship (sztárcsapatok közötti atlétikai bajnokság) 2017-ben és 2018-ban is ők lettek az aerobik/gimnasztika aranyérmesei, Eun Woo pedig ezüstérmet nyert bowlingban.

DISZKOGRÁFIA

Az Astro eddig két teljes nagyalbumot adott ki, az All Light-ot 2019-ben és az All Yours-ot 2021-ben. Mindkettő jók szerepelt a koreai listákon, utóbbi Japánban is kifejezetten sikeres lett. 9 középlemezt és 2 kislemezt is kiadtak. Számos díj tulajdonosai: Asia Awards (2017), Seoul Music Awards (2017), Golden Disc Awards (2020).
2018-ban tengerentúli és külföldi fan-meetingeket tartottak, amelynek során bejárták az USA-t, Kanadát, Japán és Thaiföldet.

Cha Eun Woo emellett számos dalt is énekelt azoknak a drámáknak a soundtrackjén, amelyekben szerepelt:

 • Rainbow Falling – My ID is Gangnam Beauty (2018)
 • Together – Top Management (2018)
 • Please remember – Rookie Historian Goo Hae Ryung (2019)
 • Love So Fine – True Beauty (2021)

SOROZATOK ÉS FILMEK

MY BRILLIANT LIFE – 2014
Eun Woo már az Astro bedütálása előtt színészkedni kezdett. Feltűnt egy rövidke szerep erejéig a My brilliant Life-ban, amely egy 2014-es film, olyan szereplőkkel, mint Song Hye Ko és Kang Dong Won.

TO BE CONTINUED – 2015
Egy webdráma, amely a Fantagio Entertainment égisze alatt született 2015 augusztusában, 6 hónappal az Astro debütálása előtt. Egy időutazós történet, amelyben egy idol csapat tagjai hirtelen visszakerülnek a debütálásuk előtti napra. Ebben a drámában egyébként az Astro összes tagja szerepelt. A főszerepben Seo Kang Jun, Kang Tae Oh és Kang Ha Na szerepeltek.

MY ROMANTIC SOME RECIPE – 2016
Ez is egy webdráma, 2016 novemberéből. A történet egy főiskolás diákról szól, aki szerelmes egy vásárlóba, aki gyakran betér az étterembe, ahol dolgozik. Egy nap sokat iszik és magával viszi a kedvence (Cha Eun Woo) életnagyságú poszterét. A kedvence hirtelen megjelenik előtte a valóságban is, kilép a poszterből, és segít neki rendbe hozni a szerelmi életét és sikeresen működtetni az éttermet.

HIT THE TOP – 2017
A sorozat 2017 júniusában jelent meg. A szerepe szerint egy elkényeztetett és nagyképű celeb. A történet középpontjában megint egy kis időutazás áll, ugyanis a főszereplő (Yoon Shi Yoon) egy korábbi nagy sikerű fiúbanda tagja, aki hirtelen 1993-ból 2017-ben találja magát.

SWEET REVENGE – 2017
A történet egy lányról szól, akit a többiek kirekesztenek és igazságtalanul bánnak vele, neki pedig nincs ereje ahhoz, hogy harcoljon magáért. Egy nap, egy üzenet jelenik meg a telefonján, amely segít neki bosszút állni azokon, akiknek a nevét ráírja, beleírja. Cha Eun Woo a szerepe szerint egy sikeres fiúbanda tagja, aki közeli barátja a lány bátyjának.

MY ID IS GANGNAM BEAUTY – 2018
Egy romantikus történet, amely Kang Mi Rae történetét meséli el, akinek nincs semmi önbizalma, mivel régebben sokat csúfolták a külseje miatt. Így úgy dönt, hogy a plasztikai sebészek segítségéhez fordul és átalakíttatja az arcát. Amikor egyetemre kerül, találkozik Do Kyung Suk-val (Cha Eun Woo), akivel együtt járt középiskolába. A srác elég hűvös és távolságtartó, és folyton kimenti Mi Rae-t minden kellemetlen szituációból. Cha Eun Woo ezért a szerepéért számos díjat kapott: Best New Actor, Hallyu Star, Breakout Actor és Most Charming Actor.

THE GREAT BATTLE – 2018
A Great battle egy 2018-as film, amely 645-ben játszódik. Chae Eun Woo-nak csak egy cameo szerepe volt ebben a filmeben, egy határt védő katonát alakított.

TOP MANAGEMENT – 2018
Webdráma, amely egy olyan menedzser történetét meséli el, aki korábban gyakornok volt egy ügynökségnél és különleges képessége van: a jövőbe lát. A drámában Cha Eun Woo egy SOULnevű banda egyik tagját alakítja.

ROOKIE HISTORIAN GOO HAE RYUNG – 2019
A dráma a 19. század elején játszódik. Goo Hae Ryung történész, históriaíró szeretne lennie, de ebben a korban a nők számára ez elképzelhetetlen foglalkozás, mégis gyakornokká választják. Mindent megtesz azért, hogy a munkásságával feloldja a nők elleni kirekesztést és bebizonyítsa, hogy egy nő is lehet mindenben kiváló, amiben egy férfi az. Azonban időközben találkozik Yi Rim herceggel (Cha Eun Woo), akibe beleszeret. A hercegnek azonban sötét múltja van… 🙂

SOUL PLATE – 2019
Szintén egy webdráma, amelyben az Astro tagjai angyalokat játszanak, Rafael arkangyal leszármazottjait, akik egy éttermet működtetnek. Meggyógyítják és segítik a hozzájuk betérő vendégeket az ételeikkel. Cha Eun Woo Raviel angyal szerepét kapta a sorozatban.

TRUE BEAUTY – 2020
Egy mangából készült dráma, amely 2020 decemberében jelent meg. Lim Jo Gyeong egy középiskolás lány, aki a YouTube-on tanult sminkelési trükköknek köszönhetően igazi szépséggé válik. Az iskolában mindenki rajongani kezd érte, de senkinek sem meri megmutatni a smink nélküli, valódi arcát.

ÉRDEKESSÉGEK

 • A Master in the House egyik adásában elsírta magát, amikor arról beszélt, hogy szeretne hamar megnősülni és minden vágya egy olyan társat találni, akivel mindent megoszthat, akivel önmaga lehet, álarc nélkül.
 • Jól beszél angolul és japánul is.
 • Amikor arról kérdezték, milyen számára az ideális nő, ő Shin Min Ah-t nevezte meg. Azt mondta, nagyon szeretne egy nap vele közösen forgatni majd.
 • Szerepelt Urban Zakapa videóklipjében, amely a You’re the reason c. dalhoz készült.
 • Egy élő adásban egy rajongója elmesélte neki, hogy vele álmodott, mire ő azonnal visszakérdezett: “és mit csináltunk álmodban?”, és elmondása szerint csak később esett le neki, hogy mennyire kétértelmű volt ez a kérdés. 🙂
 • Barátai közé tartozik Jungkook a BTS-ből, Bambam és Yugyeom a GOT7-ből, The8, Mingyu és DK a Seventeen-ből és Jaehyun az NCT-ből. Van egy közös chatszobájuk is.
 • Fél a szellemektől.
 • Sok mangát olvas.
 • Nem szereti a mentás csokit és a tavasz a kedvenc évszaka.
 • A mottója: “Tudj hálás lenni.”

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: