Lee Kwang Soo új filmje, a “Sinkhole”, egy humorral tarkított katasztrófafilm

A Sinkhole, vagyis Víznyelő olyan emberekről fog szólni, akik 500 méteres mélységbe zuhannak és próbálnak együtt, közösen túlélni. A témáját tekintve inkább katasztrófafilm kategóriába sorolandó alkotás azonban, az írók és a rendező törekvései nyomán, rengeteg komikus elemet fog majd tartalmazni.

“Két ennyire különböző műfajt egy filmen belül összehozni nem egyszerű feladat. Hatalmas kihívás volt, nekem is és a stábnak is, hogy egy ilyen katasztrófális helyzetet meg tudjunk tölteni könnyed humorral.” – mondta Kim Ji Hoon, a film rendezője egy hétfői sajtókonferencián.

Dong Woon (Kim Sung Kyun) egy átlag apafigura, aki a családja feje és kenyérkeresője. 11 év kemény munka után végre valóra válik az álma és családjával be tudnak költözni az első saját lakásukba.

Ezzel szinte minden álma valóra vált, bár egy kicsit megkeseríti az örömét az elviselhetetlen szomszédja – Man Soo (Cha Seung Won), akivel már a költözés első napján összekapnak.

Dong Won meghívja a kollégáit – Seung Hyun-t (Lee Kwang Soo) és a gyakornok Eun Joo-t (Kim Hye Jun) – egy házavató bulira. De a buliból igen hamar rémálom válik, amikor hirtelen az egész épület belezuhan egy hatalmas víznyelő árokba. Dong Woon és Man Soo (a két szoméd) egymásra lesznek utalva ahhoz, hogy élve kijussanak onnan, a gyerekeikkel és a kollégákkal együtt.

Kim Ji Hoon, aki a 2012-es, Torony c. katasztrófafilmet is rendezte, elmondta, hogy ezúttal valójában egy nagyon optimista és pozitív üzenetet szeretne a filmjével a hallgatóság felé közvetíteni.

“A Toronyban a katasztrófán volt a hangsúly, míg a Sinkhole üzenete pozitív, ezért is vittünk bele annyi humoros jelenetet.” – mondta. “Úgy gondolom, hogy egy víznyelő elég szokatlan és érdekes helyszín. Még senki nem járt egy víznyelő mélyében, így szabadon hagyhattam szárnyalni a képzeletemet, amikor a film világát megálmodtam.”

A film nem dúskál akciójelenetekben, nem fogjuk a szék szélét markolászni izgalmunkban a szereplők túlélése miatt aggódva, mint más katasztrófafilmeknél. A nagy akciók helyét a humoros jelenetek és a vicces karakterek töltik ki.

A rendező olyan karaktereket szeretett volna a filmben bemutatni, akik a lehető legközelebb állnak az átlagemberekhez, a nézőkhöz, nem szuperhősök, hanem hétköznapi figurák.

“A stábtagokkal sokat beszélgettünk erről, hogy mi, egyszerű emberek mit tennénk egy ilyen helyzetben, hogyan viselkednénk, ha egy ilyen katasztrófa történne az életünkben. Azt szerettük volna megmutatni, ahogy ezek az emberek képesek egy csapattá válni a túlélés érdekében, ahelyett, hogy egymás ellen fordulnának.” – mondta. “A színészek is rengeteget segítettek nekem, sok ötletet adtak, hogy bizonyos jeleneteket hogyan lehetne igazán viccesre és humorosra megcsinálni.”

Man Soo egy egyedülálló apa, aki 3 munkahelyen is dolgozik, hogy nevelni tudja a fiát, elsőre elég furcsa karakternek tűnhet majd és kezdetben legyőzhetetlennek tűnik az ellenszenve az új szomszédja, Dong Woon iránt, amikor az beköltözik mellé. A gesztusai eltúlzottak és a viselkedése már-már mániákusságba fordul.

De ahogy a történet halad előre, a karaktere nagyon sokat csiszolódik, összehangolódik a többiekkel és végül kulcsfigurává válik a túlélésért folytatott közös harcban.

Az őt alakító színész elmondta, hogy a többi színész segített neki abban, hogy ráérezzen a szerepre. “A forgatókönyv nagyon jól van megírva és minden szinte adja magát. Nem kellett sokat gondolkodnom azon, hogy milyen legyen a karakter, akit rám osztottak, de ettől függetlenül rengeteg segítséget kaptam a forgatás alatt a kollégáimtól és ezekből is tudtam építkezni.”

Kim Sung Kyun azt mondta, hogy a filmforgatás helyszíne, egy nagyon realisztikusan megépített víznyelő belseje, is sokat segített abban, hogy igazán jól tudja hozni a szerepét.

“A színész, aki a fiamat játssza körülbelül annyi idős, mint a saját fiaim. Sok nehéz jelenetünk volt együtt, sok nehéz helyzeten kellett közösen végigjutnunk, így egy idő után már kezdtem úgy érezni, mintha tényleg ő is a saját fiam lenne.”

A színészek elmondták, hogy mindannyian őszintén remélik, hogy a film kellemes szórakozást és sok nevetést fog hozni a nézőknek, különösen most, ebben a világjárvány sújtotta időszakban.

“Amikor elkezdtünk forgatni, még nem tudtuk, hogy ilyen nehéz idők járnak majd, amikor a film megjelenik”– mondta Lee Kwang Soo. “Ha a közönség csak egy órára félre tudja majd tenni a nehézségeit és tud nevetni velünk egy jóízűt, nekünk már akkor megérte.”

Cha hozzátette: “Bízom benne, hogy kis felüdülést tudunk hozni az embereknek ebben a nehéz időszakban…. nagyon sok pénzt öltünk ebbe a filmbe és ez szerintem meg is látszik majd rajta.”

A Sinkhole szerdán került bemutatásra és a Locarno Film Fesziválon, Svájcban, és augusztus 11-én érkezik majd a koreai mozikba.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: