Yoon Shi Yoon ezer arca

Sokan úgy hívják, hogy a sokoldalúság királya.

Yoon Shi Yoon hosszú évek óta része a koreai szórakoztatóiparnak. 2009-ben tűnt fel először a képernyőn a High Kick Through The Roof c. sorozattal és rögtön “Best New Actor” (legjobb új színész) díjra jelöltek a Baeksang Arts Awards-on. Azóta is ezerféle szerepben nyűgözte le a rajongóit és a nézőket. Ezekből szemezgetünk most párat.

MIRROR OF THE WITCH

Ez volt az első sorozata a katonaság után. Egy tudóst alakít benne (Heo Jun), aki találkozik egy hercegnővel, akit kizárták a királyságából és egy átok miatt titokban kell meghúznia magát. Heo Jun segít neki abban, hogy visszatérhessen a királyi udvarba és elfoglalhassa az őt megillető helyet.

Yoon Shi Yoon-nak jól állnak a történelmi szerepek. Mindenféle erőlködés nélkül sugárzik belőle valamiféle nemes előkelőség. A karaktere ebben a sorozatban egy igazán melegszívű, kedves ember, akit a nézők nagyon szerettek. Az érzelmesebb jelenetek különösen jól sikerültek, sokak szerint már csak azért miatt is érdemes nekifogni ennek a sorozatnak.

YOUR HONOUR

Egy teljesen különböző személyiséggel rendelkező ikerpárt alakít ebben a sorozatban. Az egyikük, Han Kang Ho, egy bűnöző, akit számos kisebb bűncselekmény miatt ítéltek már el. Az ikertestvére, Han Soo Ho, egy tiszteletben álló bíró. Egy nap Han Soo Ho eltűnik és a testvére veszi át a szerepét, bíróként.

A rajongók imádták ebben a szerepben, hiszen kiválóan alakítja a két teljesen különböző embert. Annyira ellentétes karaktereket, érzelmeket tud felvonultatni egy sorozaton belül, hogy néha azt is nehéz elhinni, hogy ugyanaz az ember alakítja mindkét testvért. 2018-ban az SBS Drama Awards-on Excellent Actor Awardot (kiváló színésznek járó díj) kapott az alakításáért.

TRAIN

A Train egy sci-fi-be öltött thriller, amely két, párhuzamos univerzumban játszódik. Az egyikben Yoon Shi Yoon egy Seo Do Won nevű nyomozót alakít, a másikban pedig egy férfit, aki bűntudattól gyötörve éli az életét, mivel az édesapja megölt egy embert. Találkozik Han Seo Kyunggal, aki az édesapja által megölt férfi lánya.

A sorozatnak számos olyan pontja van, amikor az ember szinte libabőrös lesz Yoon Shi Yoon alakításától. Amikor a két világ, amelynek Yoon Shi Yoon karakterei részei, egyesül és a szemeiben egyszerre van ott mindkét ember, akiket addig alakított, sokak szerint az egyik legjobb pillanata.

PSYCHOPATH DIARY

Yoon Dong Shik egy egyszerű, picit talán gyáva is, érzékeny férfi, aki szemtanúja lesz egy gyilkosságnak. A helyszínről való menekülés közben autóbaleset áldozata lesz és amikor felébred, amnéziája van, ugyanakkor nála van a gyilkos naplója, ezért azt hiszi magáról, hogy ő a sorozatgyilkos.

Elképesztő érzelmi kavalkád dúl benne, amikor “rájön”, hogy ő a gyilkos és a szerencsétlenkedései egyszerre humorosak és briliánsak. Tökéletesen hozza a karaktere átalakulását, ahogy csendes, visszahúzódó emberből, aki a légynek sem tudna ártani, teljesen más tulajdonságokat is kihoz a (hamis) tudat, hogy ő valójában egy sorozatgyilkos. Yoon Shi Yoon egyszerre mókás és félelmetes ebben a szerepben.

ROMANCE FULL OF LIFE

So In Sung egy fiatalember, akinek minden vágya, hogy rendőr legyen. De sorra megbukik az alkalmassági vizsgákon. Ennek ellenére nem adja fel az álmát. Van egy barátnője, aki szép és okos, aki szakít vele, hogy inkább a tanulmányaira tudjon koncentrálni.

Azért, hogy egy kis plusz bevételhez jusson, In Sung jelentkezik egy tudomány kísérletbe, ahol egy gyógyszert kell bevennie és megfigyelnie a mellékhatásokat, illetve a hatásokat. A gyógyszer hatására szinte emberfeletti képességei lesznek, erős lesz, gyors, szinte fotografikus memóriával, kiváló reflexekkel. Az egész élete megváltozik, lassan ott tart, hogy több nő is küzd a kegyeiért.

A sorozat rövid, mindössze 3 részes, de ez is a healing, azaz gyógyító drámák sorát gazdagítja, igen sok tanulság és mondanivaló van benne, tanácsos odafigyelni az üzenetére mindenkinek.

FLOWER BOY NEXT DOOR

Go Dok Mi (Park Shin Hye) egy visszahúzódó lány, aki a napjai nagy részét a lakásában tölti és igyekszik teljesen elkerülni az embereket. Szinte soha nem lép ki a lakása ajtaján. De teljesen megváltozik az élete, amikor megismerkedik Yoon Shi Yoon karakterével. Egy érdekes kapcsolat és kötelék alakul ki közöttük és rengeteget formálnak egymáson.

Yoon Shi Yoon tipikus flower boy ebben a sorozatban, egyszerűen cuki és szerethető. Öröm nézni, ahogy kibontja a zárkózott szomszédját a csigaházából és visszahozza az életbe. Igazi könnyed szórakozást ajánl mindenkinek.

THE BEST HIT

A Best Hit tele van nagy nevekkel. Lee Se Young, Kim Min Jae, Cha Tae Hyun, Lee Deok Hwa és persze Cha Eun Woo.

Yoon Shi Yoon karaktere, Yoo Hyung Jae egy 90-es évekbeli pop-ikon, aki eltűnt, majd hirtelen a mai korban találja magát, viszont nem igazán találja itt a helyét. Beleszeret Woo Seung-be és rájön, hogy Woo Seung legjobb barátja, Ji Hoon az ő fia és már nem is olyan biztos benne, hogy szeretne visszajutni a múltba, ahonnan jött.

Yoon Shi Yoon rengeteget készült erre a szerepre, tanult énekelni és táncolni. Mivel egyikben sem volt jártas korábban, ezért különösen sok munkát kívánt tőle, hogy hiteles lehessen egy pop-ikon szerepében. A sorozat után a sorozatbeli dalaival még zenei műsorokba is meghívták fellépni.

BAKER KING KIM TAK GOO

Kim Tak Goo úgy nőtt fel, hogy nem tudta, ki az édesapja. Később rájön, hogy az apja egy hatalmas, kenyeret és tésztákat gyártó cég tulajdonosa. Tak Goo-nak van egy féltestvére, akivel versengenek azon, hogy ki örökölje majd a céget és végül mindketten ugyanabba a nőbe szeretnek bele.

Bár az első szerepeinek egyike, a Baker King a mai napig a legnézettebb koreai sorozatok között van számon tartva. Yoon Shi Yoon-nak minden különleges képessége volt ahhoz, hogy bármilyen szerepben is, de elrabolja a nézők szívét.

Egyébként az enyémet is sikerült neki, már régen. 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: